Demanem la intervenció de la Conselleria per a salvar la Torreta del Pirata

L’Ajuntament de Godella pretén aprovar este polèmic PAI sense respondre ni resoldre les quasi 400 al·legacions presentades contra este desgavell urbanístic

Este dijous, 6 d’octubre, l’Ajuntament de Godella (Horta Nord, València) ha convocat un Ple Extraordinari per a aprovar la pròrroga del Programa d’Actuació Integrada (PAI) dels sectors 31-32 (Canyada de Trilles) i la modificació del conveni urbanístic d’este polèmic projecte, que implica la destrucció del paratge natural de la Torreta del Pirata. De fet, el consistori ha convocat este Ple Extraordinari sense respondre ni resoldre les quasi 400 al·legacions presentades des de la societat civil durant el procés d’informació pública d’este projecte urbanístic, que implica la construcció de 447 habitatges.

Per este motiu, Acció Ecologista-Agró, com a entitat que va presentar al·legacions a la pròrroga del Programa d’Actuació Integrada (PAI) dels sectors 31-32 (Canyada de Trilles) i a la modificació del seu conveni urbanístic, ha demanat per escrit a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que actue d’ofici per a garantir el compliment de la normativa mediambiental.

En este sentit, sol·licitem a la Conselleria de Transició Ecològica que intervinga en cas de considerar que es vulneren els drets de participació ciutadana, transparència i accés a la informació en matèria de medi ambient, ja que, per ara, l’Ajuntament de Godella pretén aprovar este PAI sense respondre ni resoldre les quasi 400 al·legacions presentades per la societat civil.

A més a més, en les al·legacions presentades per AE-Agró vam advertir al consistori de Godella, governat per Compromís i el PSPV-PSOE, que per a desenvolupar este PAI, conforme a la legalitat vigent, necessitava una sèrie de permisos administratius que havia d’atorgar la Generalitat Valenciana i que no estaven entre la documentació exposada al públic.

Un d’estos permisos és una autorització expressa de la Conselleria responsable en matèria de medi ambient per a destruir la població deTeucrium edetanum present en la zona a urbanitzar. Este endemisme exclusiu de la província de València està protegit pel Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçades. Com a espècie “vigilada”, està prohibida la seua recol·lecció, tala, mutilació, arrancada o destrucció, encara que la norma possibilita un alçament excepcional de tals prohibicions mitjançant autorització expressa de la Conselleria.

Tanmateix, com l’Ajuntament de Godella no ha contestat les nostres al·legacions, desconeixem si existix o no esta autorització i si s’han establit o no mesures compensatòries o correctores per la destrucció de la població de Teucrium edetanum de la Torreta del Pirata. Per este motiu, exigim a la Conselleria que ens informe sobre si ha concedit o no esta autorització i, en cas de no ser així, que paralitze este PAI.

De la mateixa manera, demanem a la Conselleria que ens informe si està en marxa algun procés de desafecció o similar de la via pecuària de l’Assegador d’Ermita Nova, ja que en la documentació exposada al públic el tractament urbanístic que tenia el tram afectat vulnera la resolució de 21 d’abril de 2015, de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, d’aprovació del Catàleg de Vies Pecuàries de la Comunitat Valenciana. Per descomptat, en cas d’infringir este PAI la legalitat vigent en esta matèria, exigim a la Conselleria que actue i faça complir la normativa corresponent.

AE-Agró espera que la Conselleria intervinga d’ofici per a fer respectar la legalitat vigent en matèria de medi ambient i salvar la Torreta del Pirata, pulmó verd de Godella i un espai natural singular de l’àrea metropolitana de València. A més a més, emplacem a tots els nostres socis i simpatitzants a participar en la concentració convocada este dijous, a les 18.30 hores, a l’Ajuntament de Godella per a mostrar el rebuig de la societat civil a este desgavell urbanístic. Torreta viva, Torreta protegida!!! No al PAI!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here