L’arxiu municipal rep 100 anys de fotografies de Manises

L’Arxiu Municipal de Manises contínua augmentant els seus fons amb la incorporació de tots els materials de la recent edició de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies1880 – 1979». El projecte, que va nàixer a principi dels anys noranta del segle passat, va ser obra de José María Gadea, Vicente Ferris, José Maria Moreno, Josep Maria Català i Lluís Montesinos. Va aconseguir inicialment al voltant de dos mil fotografies cedides per les famílies maniseres. Després de ser documentades i descrites, de totes elles només una selecció s’han inclòs en l’edició final de l’actual de llibre, que acaba d’eixir de la impremta i serà presentat en breu.


En el mateix acte de donació dels materials de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies 1880 – 1979», Lluís Montesinos Barberá, únic supervivent de l’equip redactor, també feia efectiva la donació de materials de publicacions i fotografies que havia atresorat al llarg del temps i que vindran a completar les col·leccions existents en l’arxiu municipal. Aquesta col·lecció particular de Montesinos aconsegueix publicacions de divulgació històrica, llibres i programes de diferents festes locals, una col·lecció de textos de sainets i fotografies procedents de diferents arxius familiars.


En breu tots els materials utilitzats en el projecte de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies 1880 – 1979», així com els que no van ser finalment publicats, podran ser consultats des del portal de difusió de l’arxiu.

Des d’aquestes línies animem a la ciutadania a participar i aportar material per a formar part del fons de la història de la nostra ciutat a través del correu arxiu@manises.es
Visita la web: http://arxiu.manises.es

El archivo municipal recibe 100 años de fotografías de Manises

Manises, 15 de junio de 2023. El archivo municipal de Manises continua aumentando sus fondos con la incorporación de todos los materiales de la reciente edición de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies 1880 – 1979». El proyecto, que nació a principio de los años noventa del siglo pasado, fue obra de José María Gadea, Vicente Ferris, José María Moreno, Josep Maria Català y Lluís Montesinos. Alcanzó inicialmente alrededor de dos mil fotografías cedidas por las familias maniseras. Tras ser documentadas y descritas, de todas ellas sólo una selección se han incluido en la edifición final del actual de libro, que acaba de salir de la imprenta y será presentado en breve.

En el mismo acto de donación de los materiales de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies 1880 – 1979», Lluís Montesinos Barberá, único superviviente del equipo redactor, también hacía efectiva la donación de materiales de publicaciones y fotografías que había atesorado a lo largo del tiempo y que vendrán a completar  las colecciones existentes en el archivo municipal. Esta colección particular de Montesinos alcanza publicaciones de divulgación histórica, libros y programas de diferentes fiestas locales, una colección de textos de sainetes y fotografías procedentes de diferentes archivos familiares.

En breve todos los materiales utilizados en el proyecto de la «Història Gràfica de Manises 100 anys de fotografies 1880 – 1979», así como los que no fueron finalmente publicados, podrán ser consultados desde el portal de difusión del archivo.

Desde estas líneas animamos a la ciudadanía a participar y aportar material para formar parte del fondo de la historia de nuestra ciudad a través del correo arxiu@manises.es

Visita la web: http://arxiu.manises.es

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

tres + siete =