L’Eliana se suma a les celebracions de l’Orgull

L’Ajuntament de l’Eliana s’uneix, un any més, a les celebracions entorn del Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Transgènere i Intersexuals que es commemora el 28 de juny. I de nou en aquest 2023 ho farà en col·laboració amb l’associació local Marietes amb la campanya ‘Igualtat, drets, respecte’.

Així, del 26 al 28 de juny la localitat acollirà un programa d’activitats en el qual han participat a més les entitats l’Eliana Cinema, Jam Poètica, Cor de l’Eliana i l’Elianavol i que arrancaran amb la inauguració el dilluns a les 12 del migdia a l’Ajuntament, en el qual es donarà lectura de la declaració institucional i la hissada de bandera al balcó.

El dimarts 27 a les 19,00 hores tindrà lloc la projecció de curts per la diversitat a càrrec de l’Associació Marietes juntament amb l’associació L’Eliana Cinema. Es tracta de la projecció d’una sèrie de curts relacionats amb la diversitat que s’han presentat en el festival de curtmetratges que s’organitza en el municipi. A continuació, hi haurà una taula redona formada per una persona representant de Marietes, representant de L’Eliana cinema, i una directora d’algun dels curts. L’activitat tindrà lloc a la sala Pep Torrent del centre sociocultural. Places lliures fins a completar aforament.

El dimecres 28 de juny a les 11.00 s’instal·larà una taula informativa en el mercat municipal. A partir de les 12.00 s’emetrà un programa especial en l’emissora municipal Ràdio Túria i a les 19.00 es clausuraran les commemoracions amb un acte en la plaça del País Valencià amb la presència de l’alcalde, Salva Torrent, on es llegirà un manifest, acabant amb actuacions de diversos col·lectius locals i invitació a “coquetes”.

A més, s’oferirà a l’alumnat de centres educatius recursos didàctics en matèria LGTBI i en la cartelleria es difondrà un codi QR que enllaça amb la secció de la mateixa temàtica que ha creat la Biblioteca Municipal.

L’alcalde Salva Torrent ha destacat que en el model de ciutat de l’Eliana no caben les discriminacions de cap mena ni a cap persona, reiterant el suport que des de l’Ajuntament es practica des de fa anys al col·lectiu LGTBI.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

dieciseis + seis =