El programa PANGEA a Manises inicia un nou curs amb activitats d’intercanvi d’idiomes

activitats PANGEA

L’oficina PANGEA, dependent de l’Ajuntament de Manises, ha posat en marxa les activitats que es van paralitzar el curs anterior amb motiu del COVID-19 i que va impedir que es pogueren realitzar de manera presencial. Així doncs, i a partir del pròxim mes d’octubre, s’obri de nou l’oferta de nous projectes i activitats per als migrants que participen en el programa.

El regidor de Progrés Social i Migració d’Ajuntament de Manises, Carles López, ha volgut destacar el «gran esforç que s’està fent per part del consistori en posar el marxa el programa», al mateix temps que afig: «en aquest moment hi ha 120 persones rebent informació de manera activa».

Una de les novetats per a aquesta nova temporada és el projecte “Ofimàtica per a emigrants”, destinat a ensenyar als alumnes i alumnes els coneixements bàsics sobre l’ús de les xarxes socials i la gestió de documents a través d’internet (renovació de papers, sol·licitud de la targeta sanitària o cerca d’ocupació). Aquest curs estarà impartit per voluntaris i voluntàries amb nocions d’ofimàtica i serà gratuït per a tots aquells participants que vulguen inscriure’s.

Un altre dels principals reclams que es posaran en marxa durant el mes d’octubre serà el programa “Pareja Lingüística”. Es tracta d’un divertit intercanvi d’idiomes en el qual aquelles persones que desitgen aprendre una nova llengua podran unir-se als migrants de PANGEA per a conversar. D’aquesta manera, els migrants aprendran la llengua castellana i els voluntaris i voluntàries podran aprendre altres idiomes com l’anglés, el francés o el xinés. Aquest projecte, que ja va ser molt demandat durant el passat curs, aterrarà a Manises a partir del dia 1 d’octubre.

El programa d’activitats es completa enguany amb la creació d’una xicoteta biblioteca en la qual s’han inclòs llibres donats a l’agència perquè qualsevol persona puga intercanviar un exemplar per un altre, a més de poder consultar les obres disponibles al centre. L’horari de la biblioteca serà els divendres d’11 a 15 hores. Aquesta activitat té com a objectiu principal facilitar la lectura a persones que no poden adquirir un llibre i contribuir al reciclatge per a donar una segona vida a aquestos.

PANGEA és un programa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el qual les persones migrants reben un servei de formació i assessorament que afavoreix la seua integració.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

trece − diez =