L’obra “No se lo digas a nadie” plena la Casa de Cultura de Manises i reflexiona sobre els abusos a la infància

La Casa de Cultura de Manises va acollir ahir de vesprada el primer acte de la campanya de sensibilització contra els abusos sexuals a la infància que ha encetat l'Ajuntament de Manises. Una iniciativa emmarcada dins de la programació del Dia Mundial dels Drets de la Infància que va començar en la vesprada d'ahir amb l'obra de teatre, «No se lo digas a nadie», de Victoria Enguidanos. Una vintena de persones va assistir a la cita en un dia en el qual no va parar de ploure.

6 de novembre 2020. La Casa de Cultura de Manises va acollir ahir de vesprada el primer acte de la campanya de sensibilització contra els abusos sexuals a la infància que ha encetat l’Ajuntament de Manises. Una iniciativa emmarcada dins de la programació del Dia Mundial dels Drets de la Infància que va començar en la vesprada d’ahir amb l’obra de teatre, «No se lo digas a nadie», de Victoria Enguidanos. Una vintena de persones va assistir a la cita en un dia en el qual no va parar de ploure.

L’obra teatral, que tracta l’assimilació a l’adultesa dels abusos sexuals en la infància, va commoure als assistents amb una posada en escena arriscada, on va combinar l’audiovisual i les converses amb personatges. La protagonista, una dona angoixada i mare aterrada, va passant per tots els estadis de patiment a l’adultesa, després de reconéixer a la seua mare els abusos que va patir de xiqueta.

Una representació amb el missatge sobre la importància de la prevenció en els xiquets i xiquetes davant un tema tan seriós com aquest.

El col·loqui que va seguir la representació va estar encapçalat per Chelo Silvestre i Inmaculada García, membres d’ACASI (Associació Contra els Abusos Sexuals a la Infància) i va posar damunt la taula la necessitat de lluitar contra aquesta lacra que viuen milers de persones i que, moltes vegades, no es verbalitzen fins després de dècades de patiment.

D’altra banda, la regidora d’Infància, Amparo Martínez, va expressar el seu agraïment per l’assistència als espectadors, a l’associació i al món de la cultura per crear aquest tipus de material teatral que ensenya i permet prevenir a mares, pares i familiars davant situacions com aquesta.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

siete + 1 =