L’Eliana dedica la Setmana de les Lletres Valencianes a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas

Carmelina Sánchez-Cutillas

• Del 16 al 21 de novembre la localitat acollirà una exposició sobre la figura de la literata i una Lectura Pública de la seua obra.                                                                                                         

En el marc de l’esdeveniment Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020 de la Acadèmia Valenciana de la  Llengua (AVL), el Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL) retrà homenatge a la polièdrica literata valenciana més important del segle XX en la XI Setmana dels Lletres Valencianes. 

Des d’aquest mateix dilluns 16 i fins al divendres 20 de novembre, dia de les Lletres Valencianes, es podrà visitar una exposició itinerant per a commemorar la figura d’aquesta escriptora a través d’una mostra formada per dotze panells que descobreixen la historiadora, l’alquimista de versos, la dona rebel, compromesa amb la llengua i la cultura dels valencians o l’evocadora dels records d’infància a través d’una escriptura que va saber plasmar magistralment els fets i les activitats quotidianes.

L’exposició itinerant «Carmelina Sánchez-Cutillas, des de les fronteres del silenci», s’inaugurarà aquesta vesprada, a les 19 hores en el Centre Sociocultural i comptarà amb una visita guiada a càrrec d’Immaculada Cerdà, tècnica lingüística, filòloga i docent de l’AVL. La mostra es podrà visitar en horari de 9 a 14 i de 17 a 20 hores.

Per a continuar amb la Setmana dels Lletres Valencianes, el CEL en col·laboració de la Regidoria de Cultura ha organitzat una Lectura Pública de textos de l’obra de Sánchez-Cutillas el dissabte 21, a les 12 hores, en el passeig Secondo Baldín del Parc de la Pineda. L’acte comptarà amb la participació musical de Júlia Navarro, Neus Fuster i Clara Martínez, directores de l’Escoleta del Cor de l’Eliana. A la lectura podran sumar-se tots aquells veïns i veïnes que vulguen participar, llegint un fragment de l’obra de l’autora, que facilitarà l’associació.

L’edil de Cultura, Eva Santafé, ha animat a elianers i elianeres a retre homenatge a una de les dones més rellevants de la història valenciana recent participant en uns actes que comptaran, com no podia ser d’una altra manera, amb totes les garanties de seguretat i higiene enfront del covid-19, inclòs la limitació d’aforaments.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

diecisiete − 6 =