El Parc Natural del Túria invertirà 376.000 € en el tram de riu de Manises

Hui han començat les millores del Parc Natural del Túria al seu pas per Manises que consistiran principalment en l’adequació de l’àrea, la neteja i la posterior plantació de vegetació. A través d’aquest projecte Europeu i amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Conselleria, el Parc Natural del Túria i l’Ajuntament de Manises, es pretén principalment eliminar la canya invasora que ocupa el riu i la posterior replantació. 

Concretament, Manises rebrà una inversió de 376.000 € per part del parc Natural del Túria amb la finalitat de millorar i adequar el tram de riu al seu pas per la localitat. Les intervencions també consistiran en la col·locació de tèxtil entapissant anti herbaci per tal d’evitar que cresquen males herbes, canyes i vegetació invasora.

En primer lloc, es realitzaran treballs de poda, eliminació de canyes autòctones invasores i desbrossament, valorats en 137.555 €. A continuació, s’acondicionarà el llit del riu Túria a aquesta zona entre Manises i Paterna amb una inversió de 21.840 €.  Finalment, es duran a terme tasques de millora mediambiental i de plantació de noves espècies de bosc de ribera autòcton, ambdues per valor de 217.511 €. Aquestes intervencions les durà a terme l’empresa Tragsa i està previst que finalitzen en els pròxims mesos. 

La inversió que es realitza a Manises forma part d’un pla d’actuació global que abasta des de Pedralba fins a Manises, l’actuació íntegra costarà un muntant d’1.296.944,30 € dividida un total de 6 km de riu en 4 trams d’actuació. Més específicament, a Manises la superfície d’actuació serà d’al voltant de 2,2 km. 

A més a més, una volta finalitze aquest primer tram, també està prevista la reparació dels ponts, en estat d’abandonament des de fa molts anys, que travessen el riu així com deixar nets i despejats els camins que voregen el Túria. 

Tot açò, anirà acompanyat d’una campanya d’educació i conscienciació mediambiental per posar en valor aquest paratge natural i que entre tots i totes es puga mantindre net i en bon estat.

Juntament amb totes aquestes accions de conservació, millora i conscienciació, es durà a terme una neteja en profunditat i la retirada de tot el fem acumulat, els estris i residus que de manera incívica ha dipositat l’esser humà  per tal de deixar el parc en un estat òptim.

Per últim, l’Ajuntament de Manises amb el vistiplau del Parc Natural, col·locarà barreres d’accés per impedir que els vehicles de motor accedisquen fins a les ribes del riu i d’aquesta manera evitar residus voluminosos i altres de caràcter perillós i/o contaminant. Aquestes barreres no impediran que els propietaris puguen baixar a les seues parcel·les o que els usuaris puguen baixar accedir al parc a peu, amb bici o a cavall com així contempla la legislació vigent.

El consistori maniser espera que aquestes tasques tan necessàries per al nostre riu puguen donar els manisers i maniseres l’oportunitat de gaudir del riu que mereixen. És una llàstima l’estat en el qual es troba aquest recurs natural que voreja la nostra localitat des de fa tants anys i esperem que, per fi, es puga tindre aquest paratge natural en condicions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

dos × cuatro =