Acció a l’Estació del Nord per a reivindicar la intermodalitat Bici+Tren

Amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, cita que se celebra cada 3 de juny, i del Dia Mundial del Medi Ambient, que és hui dissabte 5 de juny, València en Bici-Acció Ecologista Agró ha protagonitzat una acció a l’Estació del Nord de la capital del Túria per a reivindicar la intermodalitat Bici+Tren. Amb esta protesta, convocada també en altres ciutats espanyoles per ConBici, la coordinadora estatal en defensa de la bici, volem reivindicar el tren com a mitjà de transport públic, eficient i sostenible i la bicicleta com a mitjà de mobilitat activa i saludable.

Durant esta acció reivindicativa, convocada sota el lema “Acció biciestació. Per la intermodalitat Bici+Tren”, s’ha realitzat una marxa en bici esta vesprada que ha rodejat l’Estació del Nord de València i una posterior trobada entre els participants, que han desplegat pancartes i després han lliurat a RENFE de manera individual peticions de millora de la intermodalitat Bici+Tren.

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró considerem el tren com un mitjà de transport públic, eficient i sostenible. I la bicicleta com un mitjà de mobilitat activa i saludable. Per això, reclamem l’impuls i millora, per part dels responsables ferroviaris competents, de la intermodalitat Bici+Tren, dos mitjans de transport que tant es complementen i tant poden aportar a una millor mobilitat i cura de la salut i el medi ambient.

Entre les millores que demandem està la millora en totes les estacions de l’Estat espanyol dels aparcaments de bicicletes, que han de ser segurs i coberts. També cal augmentar el nombre de places de bicis sense plegar al tren, per a facilitar així la intermodalitat i convergir amb Europa en l’impuls d’esta mobilitat combinada. I resulta imprescindible, a més a més, implementar  de manera  generalitzada els sistemes de bici pública en estacions com a fórmula intermodal, en col·laboració amb les respectives corporacions locals i autonòmiques.

Per descomptat, també demanem la millora de l’accessibilitat ciclista a l’entorn i interior de les estacions. I secundar i fomentar la intermodalitat, oferint als ciclistes facilitats per a desplaçar-se als seus trens, ja que va en benefici de tots. Els responsables ferroviaris competents tenen a la seua mà propiciar un vertader impuls d’una mobilitat més saludable i sostenible, en la qual el tren i la bici juguen un paper essencial.

De fet, la llista de beneficis de la intermodalitat Bici+Tren és més llarga que un tren. Per exemple, permet la mobilitat de principi a fi des de la porta de casa al destí final, independentment de la distància, ja que la bici és ideal per a la mobilitat en entorns pròxims, mentre que el tren ens comunica entre punts allunyats. També afavorix la dinamització de zones despoblades, facilitant l’accés a les mateixes i promovent el cicloturisme en vies verdes, camins naturals…

A més a més, la intermodalitat Bici+Tren facilita la disminució del trànsit rodat en ciutat. Per tant, permet major dedicació de l’espai urbà per a les persones amb la humanització dels carrers i una important reducció de la contaminació ambiental i acústica. Uns altres beneficis derivats són la millora de la seguretat viària, pel transvasament de mobilitat al transport públic i bicicleta, i el suport a una mobilitat més activa, fomentant així hàbits saludables d’exercici diari.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3 − dos =