Manises inaugura l’exposició “Recorregut per les Ciutats Creatives de la UNESCO”

L’Ajuntament de Manises juntament amb la Universitat Politècnica de València (UPV), dins de la seua marxa en la candidatura per a ser ciutat creativa de la Unesco en la modalitat d’Artesania i Arts Populars, ha inaugurat hui l’exposició “Recorregut per les Ciutats Creatives de la UNESCO”, una mostra que estarà oberta al públic a la Casa de Cultura de Manises del 10 de setembre al 20 d’octubre. 

L’exposició està composta per diferents pòsters corresponents a ciutats que ja pertanyen a la xarxa en la categoria d’Artesania i Arts Populars, amb la finalitat de mostrar els seus principals recursos. 

Entre les ciutats expositores es troben: Baguio (Filipines), Barcelos (Portugal), Chiang Mai (Tailàndia), Gabrovo (Bulgària), Kütahya (Turquia), Llemotges (França) i Madaba (Jordània). Cal destacar la bona predisposició en la participació d’aquesta iniciativa, per part de les ciutats anteriorment esmentades que ja formen part de la prestigiosa xarxa internacional de ciutats creatives de la Unesco.

Les comissàries de “Recorregut per les Ciutats Creatives de la UNESCO” són María José Viñals, Anna Sanasaryan i Lola Teruel de la Universitat Politècnica de València, institució encarregada de la redacció del dossier de la candidatura manisera.

La intenció d’aquesta exposició és donar a conéixer la creativitat artesanal i artística de les ciutats que ja han sigut designades per la UNESCO perquè la societat de Manises vaja familiaritzant-se amb les urbs amb les quals col·laborarà habitualment en projectes i iniciatives culturals cas que siga seleccionada el mes vinent d’octubre.

A més a més, s’ha aprofitat l’ocasió per presentar i repartir el llibre que arreplega, en 52 pàgines molt gràfiques i explicatives, totes les dades rellevants per dur endavant aquesta ambiciosa candidatura.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

10 + once =