La Comissió Ciutat-Port visibilitza en la mascletà l’oposició ciutadana a l’ampliació del port de València

La Comissió Ciutat-Port, plataforma que integrada principalment pels col·lectius Per l’Horta, Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció València, la plataforma d’associacions veïnals El Litoral Per al Poble, València Saludable, Joventut pel Clima i altres, assenyala clarament que els impactes de l’ampliació son inassumibles a totes llums.

A més, després de tres anys treballant el tema, considera que hi ha seriosos dubtes jurídics sobre el projecte d’ampliació, en benefici dels interessos de l’Autoritat Portuària de València i l’empresa interessada en la concessió, MSC. Una de les raons per a considerar-lo, i que han obligat a la Comissió a iniciar procediments legals, és el desemparament de la salut i el benestar de la ciutadania per part del MITECO, qui ha desplegat un Decret sense precedents per tal d’eludir les seues responsabilitats en la gestió i el control d’aquesta macroampliació en una fugida endavant d’una situació anòmala, sense avaluació ambiental vigent, contravenint el que estableix la Llei 21/2013.

En el context d’emergència climàtica que vivim, la postura del Govern resulta del tot inadmissible, doncs l’ampliació del port de València, considerat ja el 7é més contaminant d’Europa, no fa més que agreujar el deteriorament ambiental dels barris marítims i la costa, especialment la sud, fins al punt d’amenaçar de mort l’Albufera. 

És evident que no podem viure d’esquena a la realitat que ens aguaita. L’administració ha de començar sense més dilació a prendre decisions pensant en el futur de totes,  tractant a la ciutadania com a subjecte en lloc de complement indirecte i deixant enrere els comportaments predadors sobre el territori i els recursos naturals dels quals depenem. 

aquest és el missatge que la Comissió continua transmetent. Hui ho fa amb ambient festiu, amb una acció que ha permès participar al públic que esperava la mascletà,  amb l’alliberament de molts globus colorits amb la frase retolada ‘No a l’Ampliació del Port’. Però aquesta acció no serà l’última, perquè enguany la Comissió Ciutat-Port continuarà treballant de valent, tal com vam anunciar el dimecres passat en la presentació de la campanya 2022, en contra d’aquesta agressió, que patirem i pagarem totes. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

cinco × 1 =