L’Eliana celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer 2023

L’Ajuntament de l’Eliana ha tornat a celebrar, com cada 21 de setembre, el Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la societat i com a mostra de solidaritat amb les famílies afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta en tot el món a 50 milions de persones. I en aquest 2023 ho ha fet sota el lema ‘Integrant la innovació’, proposat per la Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA), amb el qual es pretén donar visibilitat a aquesta qüestió prioritària.

La jornada, ha comptat amb l’obertura de l’alcalde, Salva Torrent, qui ha destacat la importància d’aplicar nous paradigmes d’investigació, teràpies no farmacològiques o la integració de les tecnologia per a afrontar la malaltia, i ha seguit amb un esmorzar per a totes les persones assistents.

La commemoració ha culminat amb la tradicional trobada a la plaça del País Valencià i la recreació del clàssic concurs televisiu ‘1,2,3, responda otra vez’ que ha reunit a més de 200 persones entre residents i usuàries del centre de dia de la localitat, familiars, col·lectius de majors i públic en general per a gaudir d’un entretingut matí. Una activitat lúdica i d’estimulació cognitiva que ha tingut com a objectiu promoure una ment activa i saludable amb els reconeguts personatges del concurs: la presentadora Maira Gómez Kemp, la tacañona o l’emblemàtica carabassa Ruperta.

Amb aquest es tanca un mes en què han tingut lloc, a més, diversos actes commemoratius que ha inclòs tallers de reminiscència en el Museu d’Etnologia de València, sessions d’estimulació cognitiva amb sistemes pioners en l’àmbit de la realitat virtual, la presentació de la campanya, la col·locació de la pancarta en balcó de l’Ajuntament i la taula redona ‘Els reptes de l’Alzheimer’, amb diversos experts en la matèria.

Torrent ha declarat que ‘hem de ser conscients que estem davant una malaltia que no suposa dolor físic a la persona que la pateix però que sí que assega tristesa, vergonya, ansietat, ira, ràbia i molta por’. ‘És fonamental conéixer aquestes emocions per a fer més visible una realitat cada vegada més comuna’, ha afirmat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

15 − once =