Manises es reivindica el 8M

Manises es reivindica el 8M

L’Ajuntament de Manises visibilitza la lluita de les dones a favor de la igualtat real amb un programa d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, dia en què tindrà lloc la lectura del manifest del 8M, prevista a les 12 hores, a la Casa de Cultura.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, ha assegurat que “encara que el feminisme treballa durant tot l’any, és important commemorar aquest dia, el 8 de març, per a poder agrair la lluita de totes les dones que han fet i fan possible els drets aconseguits i, sobretot, assenyalar aquells drets que queden per conquistar perquè la igualtat siga real i efectiva”.

En el marc d’esdeveniments programats, la VIII Marxa de les Dones serà el diumenge 3 de març, a les 10 hores, al parc dels Filtres, en una jornada esportiva i reivindicativa en què, en acabar la cursa, al voltant de les 11 hores, hi haurà una classe magistral de zumba i pintacares per al públic infantil. Totes aquelles persones que desitgen participar en la marxa, amb inscripció prèvia i un donatiu d’un euro, hauran de recollir els dorsals entre les 9 i les 9.45 hores del diumenge mateix.

El recorregut, que és de tres quilòmetres, en un entorn urbà i amb un circuit circular, es podrà realitzar de manera lliure, ja que no es tracta d’un esdeveniment competitiu ni tindrà classificació. La participació està oberta a totes les edats i condicions, però les persones menors d’edat han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

Per altra banda, el dimarts 5 de març, a les 18 hores, s’inaugurà a Casa Violeta l’exposició ‘8 de Març: 8 Dones, 8 Ceramistes’, una mostra de ceràmica en la qual l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica (EASC) de Manises reinterpreta obres de dones ceramistes mundialment reconegudes. Es tracta de la continuació de l’exposició amb el mateix nom de l’any passat, però amb nous punts de vista d’artistes de l’EASC sobre les peces de dones artesanes de prestigi internacional. A més, el dimarts 27 de febrer, a les 17.45 hores, a Casa Violeta es presentarà el llibre ‘Polvo de estrellas. El tiempo que me da la metástasis’, amb la ponència d’Alejandro Jiménez, coautor de l’obra.

Altres activitats programades per al Dia Internacional de les Dones són una sessió de ioga terapèutic per a alliberar la nuca i una altra de fisioteràpia de sòl pelvià, un dels tallers més demandats per les usuàries de Casa Violeta de Manises. La primera tindrà lloc el dimecres 6 de març, a les 17 hores, a l’Edifici El Arte, i serà realitzada per María José Serrat. A la mateixa ubicació i a la mateixa hora, però el dimarts 12 de març, es realitzarà el taller de fisioteràpia de sòl pelvià, impartit per María José Nebot.

A més, Casa Violeta de Manises continua amb el seu taller d’escriptura creativa impartit per Uma Arizkun, el qual, amb motiu del 8M, tindrà una classe molt especial el dijous 7 de març, a les 17 hores. Pel que fa al taller d’autodefensa feminista impartit per ITEPOL, ha sigut un èxit de participació, ja que en aquesta última edició, finalitzada el 16 de febrer, s’han cobert totes les places.

Finalment, els instituts d’educació secundària (IES) de Manises estan participant en l’activitat ‘TikTok’s per la igualtat’, que consisteix en una sèrie de xarrades a l’alumnat de quart d’ESO sobre la utilització de la famosa xarxa social amb perspectiva de gènere, la qual cosa manifesta l’esforç de Casa Violeta en posar l’accent en l’educació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

13 − 9 =