Tatiana Prades: «La biblioteca de Godella té habilitada una sala d’estudi a banda en el mateix edifici»

Tatiana Prades Castells és licenciada a Psicología per la Universitat de València en 2005 i viu a Godella. Actualment és la regidora de Cultura i Biblioteca, Infància i Joventut, i Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Godella. Hem parlat amb ella.

1. A Godella tenim una biblioteca pública, és així?


Si, tenim una biblioteca pública situada en l’edifici de Xicranda, carrer Manuel Tomás número 2.

2. Quin horari i funcions compleix ara la biblioteca municipal? Com funciona? Amb cita prèvia?


La biblioteca va estar tancada durant el periode de confinament i en quan la norma va permetre obrir, ho vam fer. Al principi sols era per préstec de llibre i devolució de llibre. A hores d’ara la biblioteca en funcionament tota menys la zona infantil. La sala de lectura està senyalitzada amb els espais que es poden emprar on es manté la distància de seguretat i lús de la biblioteca és obligatori. També hem habilitat en el mateix edifici una sala d’estudi ja que amb els espais de la biblioteca era insuficient per a la demanda que teniem.


3. Quants anys té aquesta biblioteca?


35 anys.


4. Estava sempre situada en el mateix lloc? Com és la direcció actual?


No, la biblioteca, va estar situada durant un llarg periode de temps en l’edifici de Villa Eugèni i quan es va construir XIcranda es va situar allí. La direcció actual és carrer Manuel Tomás número 2.

5. Quants usuaris solen fer ús d’aquest edifici públic?


Aquest edifici l’empra moltisima gent ja que en ell també està situada l’escola d’adults i una xicoteta sala expositiva.

6. Se celebren contacontes per a xiquets o algun tipus d’activitat per als més xicotets?


SI. Programem contacontes i concurs de microrrelats. A hores d’ara els contacontes no es celebren dins de la biblioteca per seguir les pautes de seguretat.

7. Com funciona ara el préstec de llibre?


Del mateix mode que s’emprava anteriorment al Covid-19, llevat que la agent no pot accedir a les prestatgeries i tocar ells els llibres. Venen, parlen amb les persones treballadores del recinte, els soliciten els llibres i li ho faciliten.

8. Fa alguns mesos, es va celebrar el dia mundial de la Biblioteca i molts municipis han realitzat activitats, Godella ha realitzat alguna?


No, no vam fer res especial eixe dia. tenim activitats durant tot l’any i no vam programar res especial per a eixe dia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

9 − ocho =