Covid-19 i l’educació

Amparo Martínez

Concejala de Eduación del Ayuntamiento de Manises

La Covid-19 ha suposat un gran repte per a la sanitat sense dubte, però, també per a l’educació. Des del principi de la pandèmia de la Covid-19, els centres escolars han passat per diferents fases i han sabut adaptar-se a les necessitats i, sobretot, als requeriments de mesures de higiene i seguretat exigits per la Conselleria de Sanitat. Un panorama inaudit fins ara i al qual tota la població, inclosa els més menuts i menudes s’han hagut d’acostumar. La realitat ens ha demostrat que han sigut el sector de població que millor ha portat aquesta situació i que malgrat les dificultats, han continuat endavant, aprenent, creixent i en definitiva vivint amb noves experiències vitals.

I, ara, després d’un curs lectiu amb la nova normalitat i mig curs en ple inici d’una pandèmia, podem dir que els centres educatius són segurs. Ho són, malgrat totes les incerteses de principi de curs i els pitjor dels auguris que es predeien.

L’esforç conjunt per part de les famílies i l’equip educatiu ha sigut exemple de responsabilitat i de prevenció, i ha fet possible que els infants, un dels col·lectius que més van patir les conseqüències de l’aïllament, hagen viscut des del setembre en una bombolla… de joc i de descobertes. I el més important de tot, de joc i de descobertes… compartides.

Una bombolla de normalitat, al capdavall, que tant necessitaven i que ha sigut possible durant el curs, i que serà possible també durant l’estiu gràcies als protocols, que s’han demostrat efectius; a la consciència de la comunitat educativa, clau en la detecció…

Per això i perquè la conciliació familiar també és necessària hem decidit tirar endavant enguany i organitzar les escoles d’estiu tant a les escoles infantils com als centres de primària. La clau es troba en respectar el protocol, i sobretot, en trobar com aliat el temps de qualitat a l’aire lliure, on s’ha comprovat que el risc de contagi és molt inferior. Aprofitar temps de qualitat a l’aire lliure amb activitats d’oci després de l’aïllament és una de les millors maneres d’anar tornant la normalitat i a la innocència dels nostres menuts, els campions i campiones de tota aquesta història que han sabut estar a l’altura i demostrar que són mal·leables, s’adapten i, encara que siga darrere d’una mascareta, ens mostren sempre el seu somriure davant l’adversitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

15 − 11 =