Manises aprova la delegació de competències per a la secció del Conservatori Professional de dansa i espai escènic

El Pleno de octubre del Ayuntamiento de Manises aprobó renovar las ayudas para la «tarjeta Platinum senior» del transporte metropolitano de Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana con las mismas condiciones que tenían antes. Un apoyo económico para abaratar los billetes de transporte público de nuestros mayores.
Ayuntamiento de manises

El ple de l’Ajuntament de Manises va aprovar, a la sessió plenària celebrada ahir, la delegació de competències per a la secció del Conservatori Professional de dansa i espai escènic que s’ubicarà a l’Auditori inacabat de la plaça de la LlenyaEl punt es va aprovar amb 13 vots a favor, APM-Compromís, Podem i PP i 7 vots en contra, PSOE, Ciudadanos i VOX. L’aprovació de la delegació suposa un pas més en la resolució d’un dels problemes històrics del consistori maniser. El total de la inversió que finalitzarà l’obra ascendix a 10.421.070,58€ assumits íntegrament per la Conselleria d’Educació mitjançant el Pla Edificant. 

Al ple ordinari anterior es va presentar una memòria valorada prèvia per a la finalització de la instal·lació completa per un valor de més de 15 milions d’euros que ara s’ha ajustat a una realitat més immediata: finalitzar les obres inacabades per valor de més de 10 milions d’euros. Una volta es finalitze l’obra, la Conselleria, a través la Direcció General de Centres, assumirà els costs derivats d’equipament, audiovisual i mobiliari que ara s’han deixat fora per fer front a la despesa més imminent, conforme es du a terme en qualsevol obra del Pla Edificant. 

Tal i com apareix a la memòria descriptiva, es produirà la reducció en planta de l’auditori, de manera que s’ajuste als requeriments del programa de necessitats, per a poder utilitzar la zona posterior de l’edifici i distribuir totes les aules de dansa. Aquestes aules s’organitzaran en dos plantes: s’ubicaran tres aules de 120 m² en la planta baixa i tres més de 120 m² en planta primera, açò és possible gràcies l’alçada que hi havia prevista per a l’escenari i el fossat. La ubicació d’aquestes aules específiques se completa situant als laterals la zona de vestidors, tant de l’alumnat com del professorat. A més, en la planta baixa s’ubicaran l’escenari, els camerins i el magatzem, a més de la major part dels serveis generals i espais d’accessos i vestíbuls.

Les obres de construcció de l’edifici original estan paralitzades des de fa més de 10 anys, el deteriorament pel pas del temps, la falta de conservació i manteniment per part de l’empresa contractista i el vandalisme, han provocat que l’edifici haja patit diferents danys respecte a l’estat en què quedaren les obres en el seu moment.

En qualsevol cas, esta anàlisi dels danys produïts, respon a condicionants que són tinguts en compte per a la valoració de les actuacions a realitzar, i que caldrà estudiar exhaustivament a través d’una auditoria tècnica prèviament al projecte d’execució.

Resta d’inversions del Pla Edificant a Manises

Les intervencions a l’IES Jose Rodrigo Botet són les més avançades del Pla al municipi, les obres s’han iniciat i la previsió és que finalitzen en un període breu de temps.

Des de l’Ajuntament s’ha intentat que l’impacte de les obres en l’activitat escolar i en altres activitats realitzades als centres siga el menor possible, per tant, s’ha traslladat algunes de les activitats habituals dels mesos estivals a altres espais escolars que reunixen les condicions idònies per a albergar-les. Així, pel que fa a la resta d’intervencions en els centres educatius de la localitat, també dins del Pla Edificant, al voltant del mes de juliol s’iniciaran les obres en el CEIP García Planells i Enric Valor. Al primer centre, les inversions consistiran en la implantació d’aire condicionat, millora del sòl i del pati i de les portes d’Infantil, el tancament de les finestres del gimnàs i la renovació de la coberta. En relació a l’Enric Valor a més d’implantar l’aire condicionat, es millorarà el pati, el sòl de les pistes esportives, la porta d’entrada al centre, la coberta i altres qüestions relatives a manteniment.

En els altres dos CEIP del municipi, les obres estan previstes per al final de l’estiu, ja que es troben en un altre punt del procediment administratiu. Pel que fa al CEIP Félix Rodríguez les obres incidiran principalment en la millora dels tancaments, dels banys, l’escala d’emergències i l’ascensor, la implantació d’aire condicionat i la renovació de les cobertes. En quant al Benjamín Benlloch, no només es millorarà el tancament, també s’incidirà en l’accessibilitat de l’edifici, els banys, les pistes esportives i la renovació de les cobertes. 

Les millores en l’IES Pere Boïl, CEIP Joan Fuster i IES Ausiàs March, estos tres centres estan en una situació administrativa diferent als tres anteriors, seran les següents. A l’IES Pere Boïl es col·locaran persianes orientables, s’adequarà i ampliarà la casa de la consergeria per habilitar espais educatius nous i es construirà gran lloc de magatzem. En referència al CEIP Joan Fuster, es crearà una aula de psicoestimulació, es reformarà i ampliarà la zona dels patis, es milloraran els tancaments, es cobrirà el gimnàs, es col·locarà aire condicionat i calefacció, es reformaran els banys i l’eixida d’emergències, es crearà una sala d’usos múltiples, s’ampliarà la parcel·la educativa amb espai per a un edifici per a administració i la construcció d’un nou espai adaptat per a infantil. Per últim, l’IES Ausiàs March es construirà un edifici nou per a ubicar una aula-taller, tres aules i un espai d’usos múltiples.

En definitiva, el pla Edificant de la Conselleria d’Educació invertirà en total més de 25 milions d’euros en millores d’infraestructures educatives de Manises.

CENTRE EDUCATIUIMPORT DELEGACIONS
IES Jose Rodrigo Botet437.312,98€
CEIP José García Planells653.196,12€
CEIP Félix Rodríguez de la Fuente1.264.779,45€
CEIP Benjamín Benlloch1.203.180,15€
CEIP Enric Valor657.503,30€
CEIP Vicente Nicolau Balaguer6.046.734,04€
IES Pere Boïl495.313,19€
CEIP Joan Fuster3.350.879,16€
IES Ausiàs March494.667,77€
Adequació espai existent a Conservatori Professional de Dansa i espai escènic10.421.070,58€
TOTAL IMPORT DELEGACIONS25.024.636,74€

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

14 + diez =